Hovädzí závitok

Potrebujeme:

4 hovädzie plátky, 40 g slaniny, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, kúsok mrkvy, zeleru a petržlenu, citrónová šťava, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica ríbezľovej marmelády, 1 koliesko citrónu, 30 g hladkej múky, štipka cukru, 2 zrnká čierneho korenia, 1 zrnko nového korenia, kúsok bobkového listu, mleté korenie, soľ

Ako na to:

Hovädzie plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, položíme na ne plátok slaniny a stočíme do závitkov. Upevníme ich ihlami na závitky a obalíme v múke.
Koreňovú zeleninu pokrájame na plátky, do zlata opražíme na tuku, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a všetko upražíme do ružova.
Pridáme závitky, zľahka ich opečieme, podlejeme trochou vody, pridáme korenie a dusíme pod pokrievkou.
Polomäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime zvyšnou múkou, opražíme ju, zalejeme trochou vody, rozšľaháme, pridáme späť závitky, paradajkový pretlak, marmeládu, olúpané koliesko citrónu, citrónovú šťavu a cukor a dusíme pod pokrievkou, kým závitky nezmäknú.
Dusené závitky vyberieme, šťavu precedíme, zeleninu do nej prelisujeme, dochutíme citrónovou šťavou, pridáme závitky a prevaríme ju.
Podávame s opekanými zemiakovými kroketami alebo s dusenou ryžou.

14.06.2012

Podobné recepty