Krabie tyčinky s cesnakom a kôprom

Potrebujeme:

1 balenie krabích tyčiniek, 4-5 strúčikov cesnaku, kôpor (čerstvý alebo mrazený), zemiaky, olivový olej, 1 citrón, soľ, čierne korenie

Ako na to:

Čas prípravy: cca 30-40 minút

Krabie tyčinky rozmrazíme, rozložíme na tanier, pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna a necháme marinovať, kým si očistíme zemiaky.
Časť zemiakov nakrájame na tenšie kolieska.
Zvyšok môžeme pripraviť rôzne – podľa toho, na akú oblohu máme práve chuť.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme kolieska zemiakov a cca 10 minút prepečieme z oboch strán. Potom ich zhrnieme na jednu polovicu panvice a necháme ďalej piecť (sem-tam premiešame).
Na prázdnej polovici panvice si do trochy olivového oleja pridáme cesnak, nakrájaný na plátky a krabie tyčinky aj s citrónovou šťavou z marinády.
Priamo na panvici všetko osolíme a okoreníme. Povrch posypeme kôprom a na krabie tyčinky vytlačíme šťavu z druhej polovice citróna.

Pečieme cca 7-10 minút, zhruba v polovici času otočíme krabie tyčinky na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli. Priebežne zľahka podľa potreby premiešame (samozrejme nie spolu so zemiakmi), aby sa prepojili všetky chute.

Podávame so zeleninovým šalátom, zeleninovou oblohou, cviklovým šalátom (veľmi dobrá kombinácia) – podľa aktuálnych možností chladničky a podľa chuti...

Dobrú chuť! ;-)

29.03.2012 | autor:

Podobné recepty