Čínsky zelený čaj Wu Yuan Ming Mei

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

prefiltrovaná voda, ktorá je zbavená pachov a chlóru, čajové lístky Wu juan ming mei

Ako na to:

Tento čaj je pomerne mladý čaj, vyrába sa od roku 1950 a patrí medzi desiatku slávnych čínskych čajov. Okrem čajových lístkov je ďalšou dôležitou súčasťou čaju, dobrá kvalitná a čistá voda. Voda z vodovodu môže obsahovať veľké množstvo chlóru, môže byť tvrdá a nemusí byť až taká vhodná na prípravu. Preto je zvykom používať vodné filtre, ktoré nám odstránia chlór, rôzne pachy a zlepšia celkovú kvalitu vody.
Čajové lístky nasypeme do nádoby a zalejeme ich vodou. Na tomto mieste je dôležité upozorniť, že zelené čaje nikdy nezalievame vriacou vodou, na prípravu tohto čaju použijeme 85 °C vodu.
Tento čaj necháme lúhovať približne 1 minútu. Potom si čaj precedíme, aby nám nezhorkol. Lístky nevyhadzujeme, pretože si tento čaj môžeme zaliať aj niekoľkokrát po sebe, čo je výsada kvalitných čajov.
Po precedení čaj nalejeme do misiek a môžeme ho priamo podávať. Tento čaj môžeme opakovane vylúhovať 3 až 4 krát. Pri každom ďalšom náleve však nesmieme zabudnúť mierne zvýšiť teplotu vody a predĺžiť dobu lúhovania o takých 15 až 30 sekúnd.

Fotogaléria k receptu

27.02.2012 | autor:

Podobné recepty