Korenistá omáčka

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

Cesnak, šalotka, pažítka, bazalka, petržlenová vňať, olej, rajčiakový pretlak, worcesterová omáčka, biele víno, horčica, soľ, korenie

Ako na to:

Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Tiež šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a cesnak a šalotku podusíme. Zmes necháme odstáť asi 2 min., potom pridáme do panvice bylinky, najlepšie sú čerstvé ale výborne ich nahradia aj mrazené. Do zmesi primiešame rajčiakový pretlak. Všetko dôkladne premiešame a pridáme aj biele víno.
Celú zmes povaríme asi 5 min. omáčku dochutíme horčicou, worcestrom, soľou a korením. Korenistá omáčka výborne chutí so slanými pochúťkami, ale aj so zeleninou.

Fotogaléria k receptu

04.02.2012 | autor:

Podobné recepty