Pečené plnené baklažány

Potrebujeme:

4 baklažány, 3 lyžice oleja
Plnka: 2 veľké cibule, 2 mrkvy, polovica malého zeleru, 4 rajčiaky, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, strúhanka, trocha oleja

Ako na to:

Rovnako veľké baklažány s hladkým, lesklým povrchom umyjeme a odkrojíme stopku tak, aby kúsok z nej ostal na každom baklažáne. Potom ich prekrojíme po dĺžke, dužinu vyberieme, baklažány položíme na rozohriaty olej šupkou nadol a opečieme.
Ešte horúce prenesieme na menší pekáč, naplníme plnkou, na plnku položíme koliesko rajčiaka, všetko trochu posypeme strúhankou, pokvapkáme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Očistenú cibuľu, mrkvu a zeler postrúhame nadrobno a podusíme na zvyšku oleja (po opekaní baklažánov) domäkka. Pridáme rozštvrtené rajčiaky a postrúhaný cesnak, osolíme, posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a dusíme, až kým plnka nezhustne.
Podávame teplé alebo studené, ozdobené kolieskom citróna, najlepšie s chlebom.

15.01.2012

Podobné recepty