Netradičná plnená paprika

Potrebujeme:

4 mäsité papriky, 1 pór, 600 g mletého bravčového mäsa, 2 PL oleja, 1 strúčik cesnaku, 3 PL kapár, 1 cibuľa, 20 g masla, ¼ l mäsovýho vývaru, 200 ml smotany na šľahanie, 2-3 PL maizeny, citrónová šťava, cukor, ½ viazaničky petržlenovej vňate, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Papriky vodorovne zrežte v jednej štvrtine, jadierka a žilky vyberte, umyte. Pór očistite, umyte, nakrájajte. Mäso po častiach opražte na oleji, pridajte pór a krátko spolu pražte. Osoľte, okoreňte, pridajte pretlačený cesnak, 1 PL kapár a nechajte vychladnúť. Vmiešajte nasekanú vňať a vajce. Papriky zmesou naplňte, prikryte odrezanou časťou.
Cibuľu očistite, nakrájajte a v pekáči opražte na oleji. Zalejte vývarom. Do pekáča dajte papriku a prikryté duste asi 20 min. Potom vyberte z pekáča. Do omáčky vmiešajte smotanu, zvyšné kapary a nechajte zovrieť. Zahustite maizenou, ktoré nahladko rozmiešajte v troche vody. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou, korením a cukrom. Papriku podávajte so smotanovou omáčkou, ozdobené petržlenovou vňaťou.

25.12.2006

Podobné recepty