Hovädzie na divoko

Potrebujeme:

800 g hovädzieho mäsa, 4 strúčiky cesnaku, 2 menšie cibule, sušené brusnice 50 g (25 g do marinády, počas varenia sa rozvaria a dodá to lepšiu chuť, ďalších 25 g pridáme cca 20 min pred koncom), borievky/jalovec, čerstvý tymián, sladká mletá paprika, mletý rozmarín, bobkový list, čierne nové korenie, soľ, paradajkové pyré, červené kvalitné suché víno cca 2 - 2,5 dcl (polovica ide do marinády a ďalšia polovica ide na podliatie)

Ako na to:

Deň pred prípravou si mäso (najlepšie hovädzí krk) rozporcujeme na väčšie kusy, cca 10-13 ks a dáme ich do pacu (olej, soľ, čierne korenie, nové korenie, červená paprika, rozmarín, bobkový list, brusnice, 7-8 borievok/jalovca, čerstvý tymián, strúčik cesnaku a víno).
Cibuľku nakrájanú na jemno opražíme dozlata na oleji a pridáme napacované mäso. Dôkladne orestujeme, netreba sa ponáhľať, a pridáme 200 ml paradajkového pyré, potom víno, vodu a necháme dusiť na miernom ohni. Podľa chuti dochutíme, omáčku nechávame zredukovať. Doba prípravy je 2,5 - 3 hodiny.

02.11.2011 | autor:

Podobné recepty