Sladký ježkovia

Potrebujeme:

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 1 lyžicu kakaa, štipku soli, čokoládovú polevu, želé cukríky, cukríky na očká
Krém: 250 g masla, 200 g práškového cukru
Piškótová plnka: 240 g balík okrúhlych piškót, 100 g kandizovaného ovocia, 200 g masla, 200 ml ovocnej šťavy (príp. trošku viac podľa potreby), rumovú príchuť

Ako na to:

Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po jednom žĺtka, preosiatu múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a štipkou soli. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení stiahneme papier a z plátu povykrajujeme kolieska asi o priemere cca 6,5 cm.
Maslový krém: Maslo vymiešame s cukrom do penista a necháme v chlade stuhnúť.
Plnka: Piškóty a kúsky cesta, čo ostali po vykrajovaní posekáme na malé kúsky, pridáme k nim maslo, pokrájané kandizované ovocie, rumovú arómu a zalejeme šťavou. Zmiešaním urobíme polotuhú piškótovú hmotu.
Vychladnuté kolieska potrieme maslovým krémom a na krém vytvarujeme z piškótovej plnky ježkov. Ježkov polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí polevy, zo zvyšného maslového krému urobíme ježkom "pichliačiky". Ježkov ozdobíme: dáme očká, ňufáčik a na pichliače cukríkové ovocie. Môžeme ich dať ešte chvíľu do chladu, aby stuhli.

06.11.2008

Podobné recepty