Zelené fazuľky s cesnakom

Potrebujeme:

2 lyžice olivového oleja, 1 kávová lyžička rozotreného cesnaku, 4 šálky čerstvých alebo mrazených fazuliek nakrájaných na kúsky, 1/2 kávovej lyžičky nakrájaného tymiánu, 1/2 kávovej lyžičky soli, 2 šálky vody, 2 kávové lyžičky zeleninového vývaru v prášku, čerstvo pomleté ​​čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy

Ako na to:

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a fazuľu. Za stáleho miešania pečieme na pomerne silnom ohni. Podľa chuti pridáme tymián, soľ a korenie.
Po chvíli pridáme vodu a zeleninový vývar. Uvedieme do varu a prikryjeme pokrievkou. 20 až 30 minút varíme na miernom ohni, až do zmäknutia fazuliek. Mrazené fazule potrebujú polovičný čas a trochu citrónovej šťavy.

03.11.2011

Podobné recepty