Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou

Potrebujeme:

½ kg teľacieho mäsa, 30 g masti, 30 g cibule, 200 g čerstvých húb, 1 vajce, strúhanka, maslo, mleté čierne korenie, soľ, , Hubová omáčka:, 200 g čerstvých húb, 2, 5 dl vody, mletá rasca, 2, 5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ

Ako na to:

Mäso umyte, odblaňte, pokrájajte a zomeľte. Na masti speňte cibuľu posekanú nadrobno, pridajte očistené a pokrájané huby, osoľte a uduste do mäkka. Vychladnuté pridajte k zomletému mäsu, okoreňte mletým čiernym korením, osoľte, pridajte vajce, trocha strúhanky a spolu spracujte.
Na doske posypanej múkou sformujte karbonátky, ktoré poukladajte na rozohriaty grilovací rošt, na každý dajte kúsok masla a grilujte z každej strany 3-4 min. Počas grilovania potierajte roztopeným maslom.
Podávajte s hubovou omáčkou a knedľou.

Hubová omáčka:
Očistené a umyté huby pokrájajte na malé kúsky, zalejte vodou, posypte rascou, osoľte a uvarte do mäkka. V kyslej smotane rozmiešajte múku, nelejte na uvarené huby a nechajte zovrieť.

19.01.2007

Podobné recepty