Bábovka so študentskou pečaťou

Potrebujeme:

250 g masla, 1 vanilínový cukor, 150 g cukru, 475 g polohrubej múky, 5 vajec, 1 prášok do pečiva, 1/8 l mlieka, pár kvapiek mandľovej príchute, 200 g čokolády Študentská pečať

Ako na to:

Maslo, štipku soli, cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. Z odváženého množstva pridáme 2 lyžice múky a postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov. Múku, ktorá nám ostala zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a zamiešame do cesta. Zároveň pridávame po častiach mlieko a mandľovú príchuť.
Čokoládu rozlámeme na malé kúsky a zapracujeme do cesta. Na záver pridáme sneh ušľahaný z bielkov a opatrne zamiešame. Formu na bábovku dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cestom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe asi 50-60 minút pri teplote 180 stupňov.
Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy. Pocukrujeme.

30.09.2008

Podobné recepty