Zemiakový šalát s hovädzím mäsom

Potrebujeme:

zemiaky uvarené v šupke, 20 dkg hov.mäsa, 1 pór, 15 dkg šampiňónov, 3-4 paradajky
Dressing: 1 väčšia cibuľa, 6 PL olivového (sezamového) oleja, 2 PL vínového octu (prip. obyčajný ocot+citrón), soľ, čerstvo namleté korenie

Ako na to:

Uvarené zemiaky necháme trochu vychladiť, a potom ich olúpeme a nakrájame na kolieska. Uvarené hovädzie mäako nakrájame na nudličky a dáme do servírovacej misy.
Pozdĺžne rozkrojíme a prepláchneme pod studenou vodou. Nakrájame nadrobno a pridáme do misy. Šampiňóny nakrájame na plátky a na masle ich asi 5-10 min opražíme a chvíľku podusíme, aby zmäkli. Dáme ich tiež do misy k mäsu a póru.
Paradajky nakrájame na malé kúsky a pridáme tiež do misy. Všetko zmiešame aj so zemiakmi a pripravíme si dressing. Cibuľu (väčšiu) nakrájame nadrobno, dáme do malej misky, pridáme olej a ocot. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ušľaháme hustú zmes. Dressingom zalejeme šalát a všetko dôkladne premiešame.
Šalát necháme najmenej 30 min odležať,aby sa chute dobre premiešali.

04.09.2008

Podobné recepty