Bábovka z kysnutého cesta

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 200 g Hery, 200 g práškového cukru, štipka soli, kôra z 1 citróna, 4 vajcia , mlieko, 30 g masla ovocie narezané na menšie kúsky( čerstvé alebo scedené kompótové)

Ako na to:

Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, zmiešame s polovicou múky a zakryté necháme kysnúť. Heru vymiešame s cukrom, štipkou soli, citr. kôrou, postupne pridáme vajcia a nakoniec druhú polovicu múky. Premiešame, pridáme vykysnutý kvások a cesto dôkladne prepracujeme.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm, poukladáme naň kúsky ovocia a stočíme do rolády. Roládu stočíme do vymastenej bábovkovej formy dookola a necháme ešte 20 min kysnúť. Vložíme do rúry a pečieme asi 1 hod. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme rozpusteným maslom a bohato pocukrujeme.

10.10.2011

Podobné recepty