Zapečené palacinky v marhuľovej omáčke

Potrebujeme:

Palacinky: 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 2 PL kryštálového cukru, štipka soli, 1 vajce, ¾ hrnčeka hladkej múky, olej na vysmážanie
Marhuľová omáčka: marhuľový džem, čokoládový likér alebo rum, 2 ks marhuľové kompóty, hrozienka, škoricový cukor

Ako na to:

Do misy nasypte hladkú múku, pridajte jedno vajíčko, dolejte hrnček mlieka, trocha zmes osoľte a dobre vymiešajte, aby ostalo cesto bez akejkoľvek hrudky.
Prisypte dve lyžice kryštálového cukru a pomaly, za stáleho miešania prilievajte 3/4 hrnčeka vody. Maximálne pridajte celý hrnček vody, viac nie.
Cesto by malo byť redšie. Nechajte ho hodinku odležať. Zatiaľ pripravíme marhuľovú omáčku. Do panvice dajte celý marhuľový džem, ideálne by bolo, keby bol redší - ak máte džem hustý, prilejte do neho nálev z marhuľového kompótu a pre istotu ho ešte oslaďte.
Do džemu pridajte rum alebo čokoládový likér. Pridajte nakrájané marhule na malé kúsky, pridajte hrozienka, dajte na slabý plameň a nechajte chvíľôčku variť. Urobte palacinky.
Väčšiu nízku misu, resp. janskú misu, vymastite maslom, do každej palacinky dajte trocha marhuľovej omáčky s kúskami marhúľ, zložte na štvrtiny a dajte do pekáča. Prelejte marhuľovou omáčkou, pridajte pre efekt hrozienka, poukladajte marhule. Posypte škoricovým cukrom. Dajte zapiecť na takých 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.

31.08.2008

Podobné recepty