Burek

Potrebujeme:

250 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého bravčového mäsa, 2-3 ks cibule, 2 vajcia, 500 g hladkej múky, olej, 1 lyžičku octu, soľ, korenie

Ako na to:

Z múky, oleja, soli a vody vypracujeme stredne tuhé cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Jednotlivé časti rozvaľkáme na tenké obdĺžnikové pláty a necháme ich chvíľu postáť.
Z mletého mäsa, nadrobno pokrájanej cibule, vajec, soli a korenia pripravíme zmes a rozdelíme ju na 5 častí. Na každý plát mäsa dáme zmes a po dlhšej strane zavinieme, tak akoby sme robili palacinky. Jednotlivé záviny poukladáme tesne vedľa seba na vymazaný plech a pečieme asi 1 hod.
Počas pečenia občas cesto prepichneme vidličkou. Na konci burek ešte potrieme olejom.

02.11.2008

Podobné recepty