Kurča na orientálny spôsob

Potrebujeme:

1 kurča, olej, maslo, cibuľu, korenie, 3-4 strúčiky cesnaku, konzervu celých malých šampiňónov, zelené papriky, červené papriky, väčší paradajkový pretlak, 2-3 dcl bieleho vína

Ako na to:

Kura umyte a naporcujte. Kurča polejte bielym vínom. Vo väčšom hrnci roztopte maslo, pridajte olej a speňte na ňom cibuľu. Do hrnca pridajte naporcované kurča, nechajte ho ošmahnúť do biela a trocha poduste.
Zatiaľ nepridávajte do hrnca nič, až keď je kurča trochu udusené a biele, pridajte vodu, víno, soľ, pretlačený cesnak, bylinkovú soľ alebo zelené bylinky, napr. bazalku, pažítku, šalviu, šafrán a duste do mäkka.
Potom kurča vyberte na tanier a urobte omáčku. Do hrnca pridajte väčší paradajkový pretlak, nechajte prejsť varom a ponorným mixérom rozmixujte omáčku na hladkú masu. Potom vráťte kurča späť do hrnca. Samozrejme, stále varte.
Ešte rýchlo nakrájajte zelené a červené papriky na hrubšie pásiky, zlejte konzervu celých malých šampiňónov a vložte ich do hrnca. Varte asi dve-tri minúty, papriky by mali ostať tvrdé, chrumkavé a šťavnaté.
Podávame s ryžou.

12.10.2008

Podobné recepty