Nakladaný hermelín

Potrebujeme:

Na 2 poháre po 500 ml
250 ml oleja, 1 PL cukru, 1 ČL pikant fixu pikantného Dr.Oetker, 3 PL octu (8%), 3 hermelíny à 150 g, prípadne olivy, cibuľa, cesnak, kapie a pod.

Ako na to:

Na miernom ohni necháme v oleji rozpustiť cukor, pikant fix a ocot. Až sa cukor rozpustí, stiahneme zmes z platne a necháme vychladnúť. Syr nakrájame na kocky a poukladáme do pohárov prípadne preložíme olivami, cesnakom, cibuľou a pod. a zalejeme nálevom.
Poháre uzavrieme a asi 5 dní necháme odležať na chladnom a tmavom mieste.
Použitie: Naložený hermelín používame ako pikantnú chuťovku k vínu alebo k pivu, môže byť aj súčasťou studených mís alebo ako príloha k mäsitým pokrmom.
A takto urobíme pekný darček: Pohár dobre uzavrieme, po obvode zaviažeme stužku, ku ktorej pripojíme menovku. Na pohár nalepíme väčšiu etiketu s uvedením obsahu.

10.11.2011

Podobné recepty