Maďarské kuracie prsia

Potrebujeme:

2 PL oleja, 4 veľké vykostené kuracie prsia (asi 700 g), 2 stredne veľké cibule, 1 stredne veľkú zelenú papriku, 1 malú konzervu ošúpaných paradajok asi 400 g, soľ, 2 PL sladkej mletej papriky, 100 ml kuracieho vývaru, 10 ml kyslej smotany, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať na ozdobenie

Ako na to:

Papriku nakrájame na pásiky, cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, paradajky scedíme a nakrájame na kocky. Vo veľkej panvici alebo hrnci rozpálime olej a opekáme prsia asi 10 min z oboch strán, kým nezhnednú.
Potom ich vyberieme bokom a osolíme. Do výpeku dáme cibuľu, na rezance nakrájanú papriku a dusíme asi 3 min, kým nezačne zelenina mäkknúť. Pridáme paradajky, prilejeme vývar, červenú sladkú papriku a rýchlo privedieme k varu.
Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme asi 10 min, kým nie je hotové mäso aj zelenina. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, prehrejeme, ale už ďalej nevaríme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou a ako prílohu podávame ryžu, zemiaky alebo cestoviny.

02.10.2008

Podobné recepty