Torta k čaju o piatej

Potrebujeme:

80 g Hery, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor, 5 žĺtkov, 200 g mandlí, 100 g nahrubo nastrúhanej čokolády, 1 polievková lyžica prášku do pečiva, 1 polievková lyžica rumu, 1 polievková lyžica brandy, 5 bielkov, 600 g šľahačky na ozdob , 2 balíčky stužovača šľahačky, plátky čokolády na dekorácie

Ako na to:

Večer pred prípravou zvaríme 450 g šľahačky s niekoľkými plátkami čokolády a dáme do chladničky.
Heru vymiešame do peny, postupne pridávame cukor (aj vanilkový) a žĺtka, šľaháme až sa cukor rozpustí. Vmiešame mleté ​​mandle, strúhanú čokoládu a prášok do pečiva, pridáme rum a brandy.
Tortovú formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Korpus upečieme (asi 30 minút) v predhriatej rúre a necháme vychladnúť.
Vychladnutú čokoládovú šľahačku ušľaháme a pridáme stužovač. Okolo upečenej torty utiahneme tortovú formu bez dna a na korpus uhladíme vrstvu čokoládovej šľahačky. Ozdobíme bodkami - ušľahaná zvyšná (biela) šľahačka a trojuholníkmi z plátkov čokolády.

09.10.2011

Podobné recepty