Viedenský cestovinový šalát

Potrebujeme:

200 g motýlikových rezancov, 200 g tenkých viedenských párkov, 150 sladkokyslých uhoriek (kvasené uhorky), 100 g tvrdého syra, 150 g kompótového ananásu, 1 hlávky šalátu, 150 g mrazeného hrášku, 100 g majonézy (kyslá smotana), 100 g kyslej smotany, 1 lyžicu horčice, čierne korenie mleté, soľ

Ako na to:

Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok.
Majonézu prešľaháme metličkou s kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu a 1 lyžicou nálevu z uhoriek. Vlejeme do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade.

15.09.2008

Podobné recepty