Jablkovo-tvarohový koláč

Potrebujeme:

Cesto: 125 g tuku, 150 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, vajíčko, 1/2 balíčka prášku do pečiva, trošku soli, 1 lyžica práškového cukru , šťava z citrónu, 2 kávové lyžičky kakaa
Plnka: 400 g odtučneného tvarohu, 2 vajíčka, 1 krémový prášok (Zlatý klas), 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, hrsť hrozienok, ovocie: 4 jabĺčka, hrozienka (hrozno), škoricový cukor

Ako na to:

Tuk a vajíčko dáme do nádoby, pridáme 150 g polohrubej múky a 100 g hladkej múky, kypriaci prášok, šťavu z pol citróna (bez kôstiek), vanilkový cukor, štipku soli a trošku cukru. Preosejeme 2 kávové lyžičky kakaa. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčku a dáme na hodinku do chladničky.
Pripravíme si suroviny na tvarohovú plnku: Do nádoby dáme tvaroh, vajíčka, vanilku, Zlatý klas, cukor a premiešame. Pridáme hrozienka, umyjeme a očistíme ovocie.
Vyberieme cesto a rozvaľkáme ho podľa veľkosi formy. Preložíme ho do formy a poprepichujeme vidličkou. Poukladáme jabĺčka a hrozienka, posypeme škoricou. Polejeme tvarohovou plnko a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov, cca 35-40 minút.

25.07.2008

Podobné recepty