Šťavnaté kurča s pivom

Potrebujeme:

1 kurča, mletú rascu, mleté čierne korenie, vegetu, korenie na pečené kura, soľ, 2-3 cibuľky, 5 mesiačikov cesnaku, 150-200 g čerstvých šampiňónov, paradajkový pretlak, čierne pivo, slepačí bujón, olej, vodu

Ako na to:

Kurča rozporcujeme, umyjeme a utrieme. Posypeme 1 KL mletej rascy, 1 KL mletého čierneho korenia, 1 1/2 KL vegety a soľou podľa potreby. Potom ho dáme na panvicu a z oboch strán prudko opražíme.
Potom mäso uložíme na pekáč alebo do jánskej misy. Nakrájame cibuľku, cesnak a šampiňóny. Cibuľku osmažíme vo výpeku od kurčaťa, potom pridáme cesnak, šampiňóny a slepačí bujón, ktorý rozpustíme v 400 ml vriacej vody.
Pridáme ešte cca 150-200 ml pretlaku a na záver čierne pivo asi tak 1-1,5 dcl. Nechámé povariť cca 5 minút, prip. ešte pridáme rascu mletú a čierne korenie.
Hotovú zmes vylejeme na pripravé kurča. Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry, na cca 30-40 minút. P 40 min dusenia, dáme dole alobal a upečieme do zlatista.

25.09.2008

Podobné recepty