Keksíkový nepečený koláč

Potrebujeme:

4 balíčky BB keksov - dve obyčajné a dva čokobalenia
Krém: 1/2 l mlieka, 1 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový puding, 1 maslo, 3-4 PL práškového cukru, 1 PL kakaa, troška rumu

Ako na to:

Do 1/2 litra mlieka pridajte jeden vanil.puding, pridajte 1 kopcovitú veľkú PL hladkej múky, pridajte 2 PL kryštálového cukru a jeden vanilkový cukor. Uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť. Puding chvíľami miešajte až do vychladnutia, nenechajte na ňom urobiť "kožu", pretože potom by v kréme vznikli hrudky a krém by nebol hladučký. V inej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny, cca 3-4 PL práškového cukru, aby to nebolo moc sladké. Do vytvorenej peny pridajte 1 PL kakaa. Do masla pridajte trocha rumu, ktorý pridávajte pomaly, aby sa krém nezrazil. Krémy spojíme, po lyžičkách a za stáleho miešania dáme puding do masla, tak aby sa krém spojil. Potom zoberieme keksy a začneme ich spájať a natierať krémom. Keksy dávajte rovnakým smerom a rovnomerne do seba stláčajte. Zbytkom krému natrieme na vrch zákuskov. Ozdobíme jednoduchým ťahom oblého noža a výsledkom sú dve dlhé štangle zákuska, ktoré dáme na pár hodín do chladničky a krájame šikmo na také 1/2 cm hrubé rezy.

27.05.2008

Podobné recepty