Cukinová panvička

Potrebujeme:

cukina, zemiaky, kyslá smotana, cibuľa, tvrdý syr, strúhanka na dno pekáčika, 2 vajíčka, soľ, olej, korenie (majoránka, oregano, sladká mletá paprika), sézam, nakrájaný cesnak (nemusí byť)

Ako na to:

Na kolieska nakrájané zemiaky si najprv uvaríme v slanej vode, aby sa potom zbytočne dlho nezapekala "panvička". Zemiaky sa dosť dlho pečú a zatiaľ by cukina pustila veľa šťavy. Cukinu si nakrájame na kolieska, osolíme morskou soľou, okoreníme horeuvedenými prísadami a necháme troška odležať. Cukina pustí troška šťavy, a potom ju osmažíme na olivovom oleji. Cukinové kolieska ošmáhneme na oleji. Nachystáme panvičky, v ktorých jedlo budeme aj podávať. Do panvičky - alebo pekáčika, dáme olej a posypeme trochou strúhanky. Do panvičky najprv poukladáme kolieska zemiakov, na to cukinové osmažené kolieska a na to kolieska cibule. Pokračujeme, pokiaľ sa neminú všetky zásoby na toto jedlo. Na vrch môžeme dať ešte aj cesnak. V miske si rozmiešame kyslú smotanu s 2 celými vajíčkami, ak máte hustejšiu smotanu, pridajte trocha mlieka, nech je to redšie, osoľte, okoreňte. Nalejeme do panvičiek, posypeme riadnou dávkou tvrdého syra, a keďže je rúra už horúca, dáme ju piecť. Pečieme chvíľu, pokiaľ sa nezrazia vajíčka v smotane a neroztečie syr, cca 15-20 minút.

27.05.2008

Podobné recepty