Zázračný kakaový koláč

Potrebujeme:

¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie

Ako na to:

Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov . Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom.

23.12.2007

Podobné recepty