Pizza s mletým mäsom

Potrebujeme:

400 g miešaného mletého mäsa, 200 g nastrúhaného ementálu, 8 paradajok, 1 feferónka, malá konzerva olúpaných paradajok, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, krehké cesto, šálka strúhanky, zväzok zelenej petržlenovej vňate, 1 PL mletej červenej papriky, 1PL nasekaného oregana, trochu vegety, 1 ČL karí korenia, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Olej rozpáľte v hrnci a rýchlo v ňom opečte mleté mäso. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a krátko opražte. Ochuťte mletou červenou paprikou, karí korením a oreganom a pridajte olúpané paradajky. Primiešajte paradajkový pretlak, osoľte a pridajte nadrobno nasekanú feferónku, čierne korenie a vegetu. Varte na prudkom ohni, až kým sa tekutina neodparí. Paradajky olúpte a nakrájame na plátky.
Cesto vyvaľkajte a rozdeľte do 4 foriem na pizzu. Posypte ho strúhankou a obložte plátkami paradajok. Na ne rozložte mäsovú zmes a posypte nastrúhaným syrom. Vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 20 min. Vyberte, posypte zelenou petržlenovou vňaťou a podávajte.

13.09.2006

Podobné recepty