Letné calzone

Potrebujeme:

100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného ovčieho syra, 2 PL masla (tuku), 200 g mrazeného špenátu, 4 paradajky, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie plechu, na hrot noža chilli korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, ½ zväzku pažítky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo rozpáľte v hrnci a roztopte v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opražte do sklovita. Potom pridajte rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osoľte a okoreňte čiernym korením, chilli korením a muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájajte na kocky, pridajte k špenátu a spolu poduste. Odstavte a nechajte vychladnúť.
Kysnuté cesto rozdeľte na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkajte na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložte prísadami, posypte nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu cesta preklopte cez prísady a okraje dobre pritlačte. Položte na vymastený plech, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 20 minút. Vyberte a ihneď podávajte.

23.08.2006

Podobné recepty