Kysnuté buchty

Potrebujeme:

1/2 hladkej múky, 1/2 kg polohrubej múky, 1-2 balíčky sušeného droždia, 250 g práškového cukru, 250 g rozpustenej Hery, štipka soli, 5 žĺtkov, 1 lyžica oleja, asi 400 ml mlieka (pridávame opatrne), 1/2 - 1 vrecko vanilkového pudingu, sušené kvasnice (môžu byť aj čerstvé, ale to urobíte kvások), sadlo na vymastenie plechu a potretie buchtičiek. nastrúhaná citrónová kôra

Ako na to:

Odvážené a odmerané prísady by mali mať mať izbovú teplotu. Dáme ich do väčšej misy - po vykysnutí sa zdvojnásobí objem. Po vykysnutí si dáme na dosku bochníky, do prostredia dáme náplň a zabalíme.
Položíme na vymastený plech rovnaké buchtičky, ktoré potrieme maslom, alebo masťou, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre. Najskôr pečieme na 180 °C, po chvíli, dopečeme pri 150 °C. Plniť sa môžu lekvárom, marmeládou.

09.10.2011

Podobné recepty