Chrumkavá ryba

Potrebujeme:

400 g tuniaka, 60 g masla, 2 PL múky, 2 dl smotany, 150 g húb, cibuľa, 2 vajcia, ocot, bobkový list, strúhaný muškátový orech, soľ

Ako na to:

Tuniaka uvarte na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberte z neho prípadné kosti. Uvarte hustý bešamel z masla, múky a smotany, po odstavení z ohňa primiešajte k nemu rybu, huby udusené s cibuľou nakrájanou na kolieska, soľ a nastrúhaný muškátový orech. Keď táto hustá masa vychladla, rozmiešajte v nej postupne vajcia a mokrou rukou vyformujte podlhovasté krokety. Tie obaľte v trojobale (podobne ako vyprážané mäso) a upečte v dostatočnom množstve horúceho oleja. Podávajte s hubovou omáčkou alebo so zemiakovou kašou (pyré).

16.06.2006

Podobné recepty