Pšenové halušky v paradajkovej omáčke

Potrebujeme:

1 šálka pšena, 1 PL slnečnicového oleja, 3 PL nakrájanej cibule, 1 ČL zeleninového bujónu, 1 ČL kurkumy, 4 šálky vriacej vody, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 PL sójová omáčka, ½ kocky údeného tofu , , Omáčka:, 3 PL olivového oleja , podusené paradajky (namiesto čerstvých môžete použiť drvené) , štipka oregana, štipka bazalky , provensálske korenie

Ako na to:

Poduste cibuľu, pridajte kurkumu, bujón, zalejte vodou. Pridajte vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochuťte a na miernom ohni varte 20-25 min. Môžete primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej. Lyžičkou vyformujeme veľké halušky, ktoré na tanieri zalejte omáčkou.

Omáčka: Všetky suroviny spolu poriadne vymiešajte.

11.03.2006

Podobné recepty