Jahňacina na ihle

Potrebujeme:

1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna, 100 g údeného bravčového bôčika, 2 strúčiky cesnaku, 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve, 1 zelená paprika, 2 paradajky, tymian, 3 byle rozmarínu , mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.

07.03.2007

Podobné recepty