Veľkonočný mäsový chlebíček

Potrebujeme:

Cesto:, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, 100 g masla, 1-2 PL mlieka, soľ, , Plnka:, 150 g mletého bravčového mäsa, 150 g mletého hovädzieho mäsa, 1 rožok, petržlenová vňať, majoránka, 2 strúčiky cesnaku, 80 g mäkkej salámy, 80 g farebných paprík , mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Polohrubú múku zmiešajte so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou. Vypracujte hladké cesto, ktoré rozvaľkajte na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastite a vysypte múkou. Časť rozvaľkaného cesta si odložte a zvyškom vyložte dno a boky formy. Potom do nej vložte polovičnú časť mletého mäsa, pridajte kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa. Naplnenú formu prikryte odloženým cestom a vložte ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené a vychladnuté mäso vyklopte z formy a podávajte.

Plnka: Rožok natrhajte na menšie kúsky a zalejte ho vodou. Mleté bravčové a hovädzie mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránkou a prelisovaným cesnakom. Pridajte celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešajte.

04.04.2010

Podobné recepty