Pizza quatro lux

Potrebujeme:

30 g anglickej slaniny, 1 vajce, 150 g syra, 100 g paradajok, 100 g póru, 100 g špenátového pretlaku, 100 g nakladaných húb, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g sterilizovanej sóje, 30 g olív, 80 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL sójovej omáčky, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, oregano, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Zmrazený špenát nakrájajte na kúsky a za stáleho miešania nechajte na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvarte natvrdo. Pór umyte a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode, potom ho po dĺžke rozkrojte. Paradajky umyte, cibuľu olúpte. Slaninu nakrájajte na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby preceďte a nechajte odkvapkať. Syr nastrúhajte najemno. Slaninu na panvici zľahka opražte, prisypte časť cibule, upražte do sklovita, potom pridajte pripravený špenát, osoľte a všetko duste asi 5 minút.

Pripravte si cesto, dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom preneste na vymastený plech a potrite olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdeľte cesto na štvrtiny. Na jednu dajte kolieska paradajok a ozdobte ju olivami, druhú časť posypte hráškom, sójou a pokvapkajte sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrite špenátovou zmesou, ktorú ozdobte uvareným vajíčkom a na poslednú rozložte sterilizované huby, posypte ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom.
Pizzu dajte piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžete potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypte strúhaným syrom a ešte 5 min. pečte.

04.03.2007

Podobné recepty