Hráškový krém s lososom

Potrebujeme:

2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky, 40 g masla, 800 g mrazeného hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smotany, 400 ml kuracieho vývaru, 1 ČL citrónovej šťavy, štipku muškátového orieška, 5 lístkov mäty, 200 g čerstvého lososa, soľ

Ako na to:

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno pokrájajte a na masle ich opatrne opražte dosklovita. Pridajte mrazený hrášok, prilejte vývar a 1 0 min. varte na miernom plameni. Lososa prudko opečte na masle z oboch strán a pridajte do polievky. Všetko rozmixujte a znova nechajte prejsť varom. Do krému pridajte na zjemnenie smotanu, pokvapkajte citrónovou šťavou, ochuťte muškátom a osoľte. Pred podávaním vhoďte do krému nasekané lístky mäty a čerstvý hrášok.

17.03.2007

Podobné recepty