Plnená kačica
1 mladá kačica, 250 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 zväzky petržlenovej vňate, 1 staršia žemľa, 1 vajce, 100 g podusených húb, masť, mleté čierne korenie
Ako na to:Prsnú kosť mladej očistenej kačice odstránime tlakom zvonka cez jej vnútro. Pomletého mäso zmiešajte s postrúhanou a na masti upraženou cibuľou, 1 zväzkom nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, namočenou žemľou, korením, vajcom, podusenými hubami. Pripravenou zmesou naplňte vnútro kačice a otvor zašite. Prikryte listami petržlenu, zabaľte do alobalu a pečte v rúre na malom ohni 90-120 min. Alobal rozrežte a keď kačica nie je ešte dostatočne červená, vložte ju naspäť. aby sa dopiekla.