Veľkonočná plnená hovädzina

Potrebujeme:

¾ kg hovädzieho mäsa (falošná sviečkovica), 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 kapia, 150 g klobásy, olej, 1 cibuľa, 1 PL horčice, 1 PL hladkej múky, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Hovädzie mäso odblaňte, umyte a osušte čistou utierkou. Ostrým dlhým nožom narežte kus mäsa tak, aby ste vytvorili dostatočne hlboké vrecko na napĺňanie. Klobásu po dĺžke prekrojte a vložte ju do vrecka spolu s ošúpanými vajciami a kapiou. Otvor uzavrite grilovacími ihlami, mäso osoľte a okoreňte mletým korením.
Na rozohriatom oleji mäso zo všetkých strán opečte a preložte do tlakového hrnca. Podlejte vodou, pridajte očistenú pokrájanú cibuľu, uzavrite a varte 40 – 50 min.
Uvarené mäso vyberte a šťavu zahustite hladkou múkou rozmiešanou s trochou vody. Pridajte horčicu a za občasného miešania krátko povarte. Mäso pokrájajte na hrubšie plátky, uložte na uvarené cestoviny a podávajte s omáčkou, ktorú pred podávaním posypte posekanou petržlenovou vňaťou.

TIP: Plnené hovädzie mäso môžete pripraviť aj klasickým spôsobom. Rozdiel je v tom, že mäso počas dusenia podľa potreby podlievajte vodou a čas prípravy sa predĺži asi o 20 – 30 min.

26.09.2006

Podobné recepty