Kuracie balíčky so smotanovým špenátom

Potrebujeme:

350 g čerstvého špenátu, štipka kypriaceho prášku, 600 g kuracích pŕs, 80 g šunky, 200 g plesňového syra, 50 g oleja, 50 g masla, 1 menšia cibuľa, 200 ml šľahačky, zelená petržlenová vňať na ozdobenie, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Čerstvý špenát niekoľkokrát operte pod studenou vodou a vložte do vriacej osolenej vody, do ktorej ste prisypali trochu prášku do pečiva. Blanšírovaný špenát zlejeme a vložte do ľadovej vody, tak si uchová sviežu zelenú farbu.
Kuracie prsia opatrne rozklepte do šírky, osoľte, okoreňte a na každú porciu položte list špenátu, plátok šunky a do stredu kúsok syra. Plátky mäsa preložte na polovice, okraje ľahko sklepnite a spichnite špáradlom. Balíčky pouklajte na plech vymazaný olejem, vložte do rúry rozohriatej na 180 °C a pečte 15 - 20 min. Mäkké mäso vyberte, zbavte špáradiel a udržujte teplé. Výpek zjemnite polovicou masla a prehrejte.
V menšom hrnci rozpustite zvyšok masla, vložte najemno nakrájanú cibuľu a krátko ju speňte. Pridajte zvyšný špenát (prekrájaný), zalejte šľahačkou, ochuťte soľou, korením a poduste, kým šľahačka nezhustne. Kuracie prsia podávajte s kopčekom smotanového špenátu, varenými zemiakmi a ozdobené petržlenovou vňaťou.

18.02.2007

Podobné recepty