Hydinové kapsičky s nivou a zemiakovými pusinkami

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs, 200 g nivy (iného plesňového syra), 60 ml oleja na pečenie a na vymazanie plechu, 800 g zemiakov, 6 PL hrubej múky, , 50 g masla, 1 vajce, 1 hlávkový šalát, 1 cibuľu a zelenú petržlenovú vňať na ozdobenie, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Kuracie prsia umyte a tenkým nožíkom do nich narežte kapsu. Syr nakrájajte na hrubšie rezance, ktorými kapsičky naplňte a okraje sklepnite tĺčikom. Osoľte, okoreňte, potrite olejem a poukladajte na vymastený plech. Vložte do rúry predhriatej na 170 °C a upečte domäkka (asi 10 min.).
Medzitým si pripravte zemiakové pusinky: Olúpané zemiaky nakrájajte na menšie kúsky a uvarte domäkka. Ešte teplé zemiaky najemno roztlačte, osoľte, pridajte maslo, posypte múkou a vareškou dobre vypracujte hladkú hmotu.
Pomocou cukrárenského sáčku s veľkou hviezdicovou koncov kou nastriekajte na plech zemiakové pusinky. Potrite ich rozšľahaným vajcom a v silne predhriatej rúre prudko upečte dozlatista.
Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska, mierne osoľte a nechajte zakrytú na tanieriku odležať. Hlávkový šalát rozoberte na listy, opláchnite a nechajte odkvapkať.
Na taniere rozdeľte zemiakové pusinky, listy šalátu a na ne položte hydinové kapsičky. Mäso prelejte výpekom, ozdobte kolieskami cibule a zelenou petržlenovou vňaťou.

16.02.2007

Podobné recepty