Kapor na bylinkách

Potrebujeme:

1 kapor, 4 PL posekaných byliniek (pažítka, petržlenová vňať, bazalka), 1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 4 PL oleja, šťavu z ½ citróna, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Kapra vypitvajte ostrým nožom rozrežte brušnú stranu od chvosta k hlave. Vyberte vnútornosti a odstráňte žlč. Hlavu odrežte nožom alebo za pomoci nožníc na hydinu. Kapra opláchnite, osušte a nakrájajte na porcie - podkovy.
Na panvici rozohrejte polovicu oleja a osolené podkovy na ňom z oboch strán opečte. Potom ich vložte do pekáča, posypte polovicu byliniek, trochu podlejte vodou a v predhriatej rúre pri miernej teplote pečte asi 20 min.
Cibuľu nakrájajte na kolieska, zemiaky umyte a uvarte v osolenej vode. Prudko schlaďte, olúpte, nakrájajte na kolieska a opečte na zvyšnom rozohriatom oleji. Zemiaky vyberte a na panvici opečte kolieska cibule.
Porcie kapra pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte zvyšnými bylinkami. Podávajte s opečenými zemiakmi a cibuľou.

11.01.2007

Podobné recepty