Baraní pilaf

Potrebujeme:

500 g baranieho mäsa, ¼ l vývaru z kocky, 200 g ryže, 3 PL oleja, 2 stredne veľké cibule, 1 malá červená paprika, 1 malá zelená paprika, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, 50 g strúhaného syra, 1 ČL nakladaného korenia, strúhaný zázvor, rasca, petržlenovú vňať na ozdobenie, soľ

Ako na to:

Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.
Ryžu sparte vriacou vodou, prepláchnite studenou vodou a primiešajte k mäsu. Prilejte asi 300 ml vody (alebo vývaru) a duste bez pokrievky na sporáku alebo v rúre domäkka (asi 20 min.).
Z paprík odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na drobné kocky. Trochu odložte na ozdobenie a zvyšnú papriku zhruba 10 min. pred dokončením pilafu nasypte na mäso s ryžou.
Hotový pilaf premiešajte, upravte na taniere, posypte strúhaným syrom a ozdobte zvyšnými kockami papriky a petržlenovou vňaťou.

10.04.2007

Podobné recepty