Jahňacie rezne s bylinkami

Potrebujeme:

600 g jahňacieho pliecka, 200 g ružičkového kelu, 200 g mrazenej zeleni novej zmesi, 1 kg zemiakov, 2 vajcia, 2 PL solamylu, 150 ml oleja, 50 g masla, soľ, grilovacie korenie, niekoľko petržlenových a koriandrových vňatí

Ako na to:

Lístky petržlenovej vňate a koriandru otrhajte, časť odložte na ozdobenie a zvyšok posekajte najemno. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menší rezne. Naklepte ich, osoľte a posypte grilovacím korením a bylinkami (zelený kariander má výraznú chuť, preto ho používajte striedmo). Vložte ho do misy, pokvapkajte 1/3 oleja a nechajte zakryté v chladničke asi 2 hod. odležať.
Zemiaky olúpte, nakrájajte na tenké plátky a potom na drobné rezance, alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte solamyl, vajce a soľ. Zo zmesi urobte tenké placky a opečte ich na ďalšej 1/3 oleja dozlatista.
Rezne opečte z oboch strán na zvyšnom oleji doružova. Asi 10 min. povarte v osolenej vode ružičkový kel, pridajte zeleninu a varte ďalších 5 min. Sceďte, nechajte odkvapkať a ešte krátko poduste na masle. Rezne upravte na taniere so zeleninou a plackami a ozdobte petržlenovou vňaťou a koriandrom.

27.06.2006

Podobné recepty