Hrachová polievka s párkom

Potrebujeme:

300 g mrazeného hrášku, 2 PL masla, 150 g tenkých párkov, 2 PL hladkej múky, 2 ČL polievkového korenia, majoránka, mleté biele korenie, soľ, 1 malú červená cibuľa a zelerová vňať na ozdobenie

Ako na to:

V 1,5 I vody varte hrášok asi 10-15 min. Párky nakrájajte na tenšie kolieska. Na panvici rozohrejte 1 PL masla a kolieska párku zľahka opečte. Vyberte ich a do panvice pridajte zvyšné maslo. Prisypte múku a za stáleho miešania pripravte svetlú zápražku.
Hrášok sceďte a vývar zachyťte. Guličky hrachu roztlačte a vráťte späť do vývaru, zahustite zápražkou a dobre prešľahajte. Do polievky vložte párok, ochuťte polievkovým korením, majoránkou a ešte asi 20 min. pri miernej teplote varte. Nakoniec ochuťte soľou a korením. V miske alebo na tanieri ozdobte kolieskami červenej cibule a lístkami zelerovej vňate.

03.04.2006

Podobné recepty