Polievka z vaječným zvitkom

Potrebujeme:

½ zeleru, 1 mrkva, 1 cibuľa, 4 PL sterilizovanej kukurice, 100 g sterilizovaných fazuľových strukov, 2 PL rastlinného tuku, 1 viazanička zelených byliniek (petržlen, pažítka), mleté biele korenie, soľ, , Na zvitok:, 2 vajcia, 2 PL polohrubej múky, 1 PL masla, 2 PL nasekanej pažítky, muškátový kvet, tuk a múku do zapekacej misky

Ako na to:

Mrkvu a zeler očistite a umyte, sterilizovanú zeleninu nechajte odkvapkať. Nakrájajte na kocky alebo nahrubo nastrúhajte a zľahka opražte na tuku. Zalejte 1 l vody, pridajte rozkrojenú cibuľu (aj so šupkou) a asi 10 min. varte. Keď je zelenina polomäkká, vyberte cibuľu a vložte kukuricu a fazuľové struky. Krátko povarte a ochuťte.

Zvitok: Vymiešajte zmäknutý tuk so žĺtkami, štipkou muškátového kvetu a štipkou soli, prisypte múku a pažítku. Z bielkov vymiešajte sneh. Cesto nalejte do zapekacej misky, vymastenej tukom a vysypanej múkou. V stredne vyhriatej rúre pečte doružova.
Keď zvitok vychladne, z malými formičkami na vykrajovanie ceste z neho vykrajujte rôzne tvary a tesne pred podávaním ich vložte do taniera z teplou polievkou. Posypte bylinkami.

12.02.2006

Podobné recepty