Vajíčkový šalát zo žeruchou

Potrebujeme:

8 vajec, 2 jarné cibuľky, 150 g majonézy, 100 g tatarskej omáčky, 1 PL žeruchy či iných byliniek na ozdobenie, ½ PL najemno nasekanej pažítky, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Vajcia uvarte natvrdo (asi za 10 min.), nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľky očistite, umyte a nasekajte najemno spolu so zelenou vňaťou a pridajte k vajciam.
V miske zmiešajte majonézu s tatárskou omáčkou. Osoľte, okoreňte a pridajte pažítku. Všetko premiešajte a vajcia touto zmesou prelejte. Ozdobte naklíčenou žeruchou (bylinkami). Šalát podávajte s tmavým pečivom či chlebom.

22.08.2006

Podobné recepty