Tvarohový koláč

Potrebujeme:

2 balíčky piškót, 1/2 kg tvarohu, 4 dcl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka Hery, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru múčky, 4 lyžice rumu, 10 g svetlej želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu

Ako na to:

Želatínu namočíme na noc do 2 dcl mlieka. Druhý deň pridáme 2 dcl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo po lyžičkách tvaroh a zmäknutú heru. Všetko dobre vyšľaháme.
Tvarohový krém rozdelíme na tri časti. Väčšie tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou. Na dno narovnáme tesne vedľa seba piškóty a zalejeme prvým dielom tvarohového krému. Navrch rozložíme ovocie a zalejeme druhým dielom krému. Opäť položíme vrstvu piškót a ovocie a zalejeme zvyškom krému, do ktorého sme jemne zamiešali kakao. Takto pripravenú tortu dáme do chladničky.
Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.

09.10.2011

Podobné recepty