Hodovnícka hus

Potrebujeme:

1 hus, rasca, plátky jabĺk na ozdobenie

Ako na to:

Hus posoľte zvnútra aj zvonka a posypte rascou. Vložte do pekáča, mierne podlejte a v stredne vyhriatej rúre pomaly pečte domäkka a chrumkava. Počas pečenia často prelievajte vypečenou šťavou a podlievajte
Čistú, vypečenú masť zlievajte alebo vyberajte. Upečenú hus vyberte z pekáča a uložte na teplé miesto. Zo šťavy odstráňte prebytočný tuk, pripáleniny na okrajoch pekáča dobre oškrabte, podlejte horúcou vodou a rozvarte. V šťave poduste plátky jabĺk, ktorými ozdobíte hus.
Hodovnícku hus podávajte z dusenou červenou kapustou a žemľovými knedľami.

02.12.2006

Podobné recepty