Holuby podľa Toulosa – Lautreca

Potrebujeme:

holuby, mleté hovädzie mäso, mleté teľacie mäso, klobásová zmes, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, slimáky, , zelené olivy, maslo, slanina, šalotka, cibuľa, múka, bobkový list, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Holúbky naplňte plnkou z pomletého hovädzieho a teľacieho mäso. Pridajte aj klobásovú zmes, dochuťte korením, muškátovým orieškom a sekanými slimákmi.
Naplnené holúbky zviažte, aby držali na panvici tvar a opečte ich. Do hrnca dajte maslo, slaninu, jemnú šalotku a cibuľu a zľahka posypte múkou. Po chvíľke smaženia pridajte soľ, korenie, petržlenovú vňať a bobkový list. Do tohto základu vložte opečené holuby a asi 1 hod. ich nechajte za občasného polievania vývarom dusiť. Pred ukončením dusenia pridajte odkôstkované olivy. Jedlo korunujte pohárikom pravého koňaku.

26.03.2006

Podobné recepty