Zapekaný baklažán pre labužníkov

Potrebujeme:

1 veľký baklažán, 2 – 3 veľké paradajky, 3 PL olivového oleja, 150 g plátkového syra, 2 PL strúhaného tvrdého syra – parmezán alebo eidam, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Baklažán nakrájajte na 12 tenkých koliesok, posoľte ich a nechajte 30 min. odležať, aby pustili šťavu a stratili horkastú príchuť. Potom ich opláchnite a osušte. Pomastite plech a poukladajte naň s odstupom najprv 4 kolieska baklažánu. Potrite ich olejom, jemne okoreňte, dajte na ne po koliesku paradajky a prikryte plátkom syra. Pokračujte kolieskami baklažánu, potrite olejom, znova dajte paradajky, syr a prikryte kolieskami baklažánu. Vrch posypte strúhaným syrom, korením a dajte na 20 - 25 min. zapiecť do vyhriatej rúry. Hotovú špecialitu ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte ako predjedlo, prípadne večeru, s chlebom alebo pečivom.

25.03.2006

Podobné recepty