Ratattouille - na teplo i na studeno

Potrebujeme:

1 cibuľa, 100 g červenej papriky, 100 g cukety, 200 g baklažánu, 2 strúčiky cesnaku, , sušené oregano a tymian, 1 PL olivového oleja, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 250 g paradajok, 1 PL strúhaného syra, , Príloha:, tmavý chlieb alebo 60 g cestovín

Ako na to:

Cibuľu očistite a nakrájajte na kolieska. Papriku zbavte jadrovníka a nakrájajte na prúžky. Cukety umyte a nakrájajte na plátky. Baklažán umyte, očistite a nakrájajte. Cesnak posekajte. Na olivovom oleji orestujte cibuľu do sklovita, pridajte papriku, baklažán, cukety a cesnak, posypte oreganom, tymianom, posoľte a okoreňte a pod pokrievkou 5 min. poduste. Potom pridajte olúpané a nakrájané paradajky a doduste.
Udusenú zeleninu podávajte s cestovinami, posypanú syrom. Ak zvýši, odložte ju do chladničky a na druhý deň podávajte na studeno s tmavým celozrným chlebom.

05.07.2006

Podobné recepty