Kura na spôsob varoise

Potrebujeme:

1 veľké, mäsité kura, 2 cesnaky, 1 vetvička rozmarínu, 3-4 sušené stonky feniklu, 2 bobkové listy, 1 zväzok tymianu, 2 lístky šalvie, 0, 5 pohára olivového oleja, 3 PL olivového oleja na opečenie, 2-4 kvapky pastisu (anízovky), soľ, korenie

Ako na to:

Očistenú kura zvnútra osoľte, okoreňte a zo všetkých strán opečte na oleji. Zvyšný olej nalejte na dno pekáča (najlepšie hlineného), dno pokryte bylinkami a na ne položte kura.
Celé strúčiky cesnaku rozložte okolo kurčaťa, dochuťte 2-4 kvapkami pastisu. Prikryte a dajte na hodinu piecť do vyhriatej rúry. Vyberte z rúry, postavte na stôl a až potom odkryte.

16.04.2007

Podobné recepty